Pravilna izbira strun je izjemno pomembna

0

Tenis loparji
Tenis torbe
Tenis žoge
Tenis oblačila
Tenis obutev
Tenis strune
Tenis ostalo
SALE

Pravilna izbira strun je izjemno pomembna


Teniške strune so motor loparja, zato je izrednega pomena, da izberete prave za vas in vaš lopar.
 
Kljub temu, da ste izbrali lopar, ki vam odgovarja, je izredno pomembno, da izberete tudi strune, ki bodo primerne za vaš način igre in bodo optimalno kombinirane z loparjem, ki ga uporabljate.
 
Na tržišču je na voljo ogromno proizvajalcev teniških strun, katere so izdelane iz različnih materialov.
 
Postopki izdelave strun se med seboj razlikujejo, prav tako pa njihova kakovost, mehkoba, vzdržljivost, ohranjanje tenzije, ....
 
Strune so pogosto krivec za teniške poškodbe, kot je npr. teniški komolec, boleče zapestje, bolečine v rami, ...
 
Še posebej je potrebno biti pazljiv pri mlajših igralcih, saj se posledice oz. poškodbe zaradi nepravilne izbire strune, lahko pokažejo šele čez nekaj časa.
 
JPG Tennis ponuja širok asortiment teniških strun. Med njimi so tako najdražje blagovne znamke kot tudi tiste cenejše.
 
Poudariti je potrebno, da cena ni zmeraj merilo za kvaliteto. Pred končno izbiro strune, testiraje več različnih strun in opazili boste razlike med njimi. Ko zaznate pravo oziroma tisto, ki vam zelo odgovarja, se odločite zanjo.

Vsekakor pa je dobro, da ko naredite ožji izbor med strunami, več krat igrate z izbrano struno, saj so zraven strune še drugi dejavniki, ki vplivajo na kakovost igre. Predvsem gre za dnevno formo, razpoloženje, sproščenost, željo po igranju, ipd.

Kot že rečeno, je struno potrebno prilagoditi vašemu načinu igre in loparju. Teniške strune ne delujejo enako v vsakem loparju, zato je dobro, da, kadar zamenjate lopar, preskusite tudi kakšno novo struno, saj je zelo verjetno, da tenis struna, ki ste jo uporabljali v prejšnjem loparju, ne bo enako delovala oziroma bila enako učinkovita v novem loparju.

Posebej bodite pozorni na struno, ko zamenjate vzorec strun v loparju, preidete na drugačno težo teniškega loparja, zamenjate velikost glave teniškega loparja, saj strune generirajo več ali manj moči, dajejo več ali manj kontrole, proizvajajo močnejšo ali šibkejšo rotacijo teniške žogice, ... Zato bo zelo verjetno, da bo nov lopar potreboval novo oz. drugačno struno.

Pazljivi bodite tudi pri izbiri barve, saj tudi ta vpliva na karakteristiko strune. Čeprav je struna enaka, enak model in debelina, se ta struna pri drugi barvi lahko obnaša drugače. Razlike med barvami sicer niso drastične, vendar jih je mogoče zaznati.
 
Pri nas lahko izbirate naslednje blagovne znamke strun: LUXILON, HEAD, WILSON, BABOLAT, MSV, SIGNUM PRO, TOP SPIN, SOLINCO, KIRSCHBAUM, PRO´S PRO, ...   
 
Trudimo se, da z našo ponudbo sledimo sledimo trendom, podajamo točne in korektne informacije, ter smo zmeraj na razpolago za dodatna vprašanja preko vseh komunikacijskih sredstev.
 
JPG Tennis se ves čas trudi, da bodo tudi cene strun nadvse dostopne in konkurenčna, dostava na vaš naslov pa hitra ter zanesljiva.