SPLOŠNI POGOJI POSLOVANJA

0

Tenis loparji
Tenis torbe
Tenis žoge
Tenis oblačila
Tenis obutev
Tenis strune
Tenis ostalo
SALE

Splošni pogoji poslovanja

Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine JPG Tennis so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov, na podlagi priporočil Gospodarske zbornice Slovenije in mednarodnih kodeksov za e-poslovanje, obravnavajo njeno delovanje, pravice uporabnika ter poslovni odnos med ponudnikom in kupcem.

Ponudnik in upravljalec spletnih ponudb spletne strani www.jpg-tennis.com, je BSP Plus, Slavko Koroša s. p.

BSP Plus, Slavko Koroša s. p.
Erjavčeva 73
2000 Maribor
Slovenija

Gsm: +386 31 383 003
E-pošta: info@jpg-tennis.com

Odgovorna oseba: Slavko Koroša dipl. oec.

SPLOŠNI POGOJI POSLOVANJA BSP Plus, Slavko Koroša s.p. | Stanje 01. marec 2019

za spletno trgovino JPG Tennis na domeni: www.jpg-tennis.com

1. VELJAVNOST SPLOŠNIH POGOJEV POSLOVANJA

Splošni pogoji poslovanja veljajo za pogodbe s potrošniki, ki so bile sklenjene preko spletne trgovine www.jpg-tennis.com ali preko elektronske pošte info@jpg-tennis.com s poslovnim subjektom BSP Plus, Slavko Koroša s. p., Erjavčeva 73, 2000 Maribor, Slovenija (v nadaljevanju na kratko BSP Plus). Ti splošni pogoji poslovanja veljajo za vse ponudbe, dobave in storitve BSP Plus-a, ne glede na to, s pomočjo katerih sredstev za komunikacijo na daljavo je bila pogodba sklenjena. V primeru oddanega naročila preko elektronske pošte, veljajo enake cene in ostali pogoji, kot je to navedeno v spletni trgovini JPG Tennis (www.jpg-tennis.com).

Z oddajo naročila, se strinjate s temi splošnimi pogoji poslovanja in izjavljate, da ste jih razumeli. BSP Plus lahko splošne pogoje poslovanja spremeni kadar koli. Z oddajo naročila se strinjate s spremenjenimi splošnimi pogoji poslovanja v vsakokratno veljavni različici in izjavljate, da ste jih razumeli.

Drugi pogoji poslovanja, predvsem pogoji poslovanja kupca, veljajo samo, če jih je BSP Plus izrecno priznal. Nakup ni mogoč, dokler kupec ne sprejme teh splošnih pogojev poslovanja.

2. PONUDBE IN SKLENITEV POGODBE

Naročila in sklenitve pogodb preko spletne trgovine JPG Tennis bodo sprejeti izključno od kupcev, sposobnih za poslovanje, z bivališčem v Sloveniji in ostalih državah EU.

Za vse kupce iz držav Europske Unije, so naročila blaga in dostave mogoča preko spletne trgovine www.jpg-tennis.com ali elektronske pošte: info@jpg-tennis.com

Sprejem naročila praviloma poteka preko napovedi dobave oz. potrditve naročila preko e-pošte ali najkasneje z dostavo blaga. Obvestilo o prejemu vašega naročila pri BSP Plus še ne velja kot sprejem naročila.

BSP Plus ima pravico zavrniti spletna naročila. O tem po lastni presoji odloča BSP Plus. Zavrnitev naročila mora biti stvarno upravičena. Če BSP Plus spletnega naročila ne izvede, o tem naročnika obvesti po e-pošti.

BSP Plus preko spletne trgovine JPG Tennis, blago prodaja končnim potrošnikom in tudi pravnim osebam. Za kupce iz drugih držav EU, ne omogočamo nakupa na davčno številko oz. nakupa za pravne osebe.

Možna so barvna odstopanja med prikazanimi izdelki na spletni strani, in izdelki, ki jih prejmete. Do odstopanj oz. razlikovanj v barvah lahko pride zaradi prikaza barv vašega monitorja. Iz navedenaga razloga, BSP Plus ne prevzema nobene garancije za ujemanje barv, prikazanih na spletni strani, z dejanskimi barvami izdelkov.

3. DOSTOPNOST INFORMACIJ

Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije:
 • identiteto podjetja in bančne podatke (ime in sedež podjetja, številka registra, TRR, ...),
 • kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon),
 • bistvene značilnosti blaga oziroma storitev (vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami),
 • dostopnost artiklov (vsak artikel ali storitev, ki je v ponudbi na spletnem mestu, naj bi bil dostopen v razumljivem roku),
 • pogoje dostave artiklov ali izvršitve storitve (način, kraj in rok dostave),
 • vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano, ali že vsebujejo davke in stroške prevoza,
 • način plačila in dostave,
 • časovno veljavnost ponudbe,
 • rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop; poleg tega tudi o tem, če in koliko stane kupca odstop od pogodbe,
 • pojasnilo postopka ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.

4. PONUDBA ARTIKLOV

Zaradi narave poslovanja preko svetovnega spleta, se ponudba v spletni trgovini JPG Tennis skoraj vsakodnevno ažurira.
Trudimo se, da bi bile spremembe zmeraj v korist kupcev oz. obiskovalcev spletne trgovine JPG Tennis.
Cene so predstavljene kot Priporočene maloprodajne cene in Spletne cene.

5. CENE

Cene veljajo v trenutku oddaje naročila v EURO valuti in vključujejo DDV. Cene nimajo v naprej določene veljavnosti. Oblikujejo in spreminjajo se skladno z zalogo in ponudbo naših dobaviteljev ter logističnih partnerjev. Pridržujmo si pravico do očitnih napak v cenah. Navedene priporočene prodajne cene so cene, ki jih dobavitelj / proizvajalec priporoča v času uvedbe artikla na trg. Spletna cena je cena, ki velja za nakup preko spleta v primeru 100 % plačila z gotovino (plačilo po povzetju) ali plačila po predračunu z nakazilom na naš TRR, odprt pri banki Nova KBM.

V navedenih cenah nastali stroški dostave niso vključeni. Plačilo blaga je mogoče po povzetju ali s predplačilom (glejte odstavek št. 6).

Kljub velikemu trudu, da bi zagotovili kar se da ažurne in točne podatke, se lahko zgodi, da je podatek o ceni napačen. V tem primeru, ali v primeru, da se cena artikla spremeni med obdelavo naročila, bo ponudnik kupcu omogočil odstop od nakupa, hkrati pa bo ponudnik kupcu ponudil rešitev, ki bo šla v obojestransko zadovoljstvo.

Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi naročilo (kupec prejme elektronsko sporočilo o statusu »Naročilo je potrjeno«) ali odda naročilo preko elektronske pošte info@jpg-tennis.com. Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani, ter veljajo tako za ponudnika kot tudi za kupca.

Popusti, promocijske kode, ipd. se ne seštevajo.

Dobroimetje na BSP Plus računu stranke in vsa vplačana sredstva po predračunih se ne obrestujejo.

6. STROŠKI DOSTAVE

Stroške dostave in ostale informacije povezane z dostavo, najdete pod alinejo - DOSTAVA:

Vsakokratni veljavni DDV, je vključen v stroške dostave.

Za naročila in dostavo po Sloveniji je možno plačilo po povzetju. Za ostale države EU, je možno le plačilo po predračunu oz. bančno nakazilo pred dostavo.

Dostavne službe zaračunavajo provizijo v primeru, ko plačate po povzetju. Provizije dostavnikov v povprečju dosegajo 5% od vrednosti kupnine.

Strošku provizije se lahko izognete s plačilom po predračunu.

6.1 Običajna dostava

Stroški dostave in pakiranja veljajo na vsakokratno naročilo. Znesek vsebuje stroške za običajno embalažo, stroške dostave in zavarovanje. Pri delnih dostavah se pavšalni znesek plača samo enkrat.

6.2 Izredni tovor (npr. napenjalci strun, diagnostični centri, določena oprema za igrišča, artikli večjih dimenzij)

Pri izrednih artiklih se zaračunajo doplačila za izredni tovor, ki jih opredeli vsakokratni dobavni partner.

6.3 Kosovno blago/dostava s špedicijo

Neposredna dostava izrednih artiklov, ki so poleg tega še posebej veliki in težki, je z izkušenimi logističnimi izvajalci mogoča. Špedicija vam artikle dostavi do 1. vhodnih vrat.

Pri kosovnih artiklih se zaračunajo doplačila za kosovni tovor, ki jih opredeli vsakokratni dobavni partner.

6.4 Plačilo ob prevzemu

Pri plačilu ob prevzemu (plačilo po povzetju), je potrebno plačati še dodatne stroške, ki jih zaračunava dostavna služba.

Stroške dostave s plačilom ob prevzemu, plačate neposredno dostavniku in zato niso sestavni del stroškov dostave, ki vam jih zaračuna BSP Plus. Če se želite temu strošku izogniti, plačajte blago s predplačilom na TRR podjetja BSP Plus.

Ob dostavi artikla s špedicijo ali izredni tovor (glejte tudi 6.3) plačilo ob prevzemu ni mogoče. Plačate lahko le s predplačilom.

Lahko se tudi izognete stroškom pošiljanja in naročeno blago prevzamete v skladišču. Delovni čas za izdajo blaga je: ponedeljek, sreda, petek od 10h do 14h.

7. PLAČILO IN LASTNINSKI PRIDRŽEK

Ceno nakupa je treba v celoti najpozneje poravnati ob dostavi blaga. Blago do popolnega plačila ostane v lasti podjetja BSP Plus.Za artikle, ki jih nimamo na zalogi, in se naročajo po naročilu stranke, je potrebno na naš TRR nakazati avans v višini min. 30%. V kolikor stranka po naročilu artikla odstopi od nakupa, se avans stranki ne vrne oz. se ji zaračunajo vsi stroški, ki jih je imel BSP Plus z vračilom naročenega blaga, skupaj z vsemi ostalimi stroški birokracije in porabljenega časa za dotičen artikel oz. naročilo.

7.1 Predplačilo

Pri plačilu s predplačilom je potrebno v 7 dneh po sklenitvi pogodbe na naš navedeni transakcijski račun nakazati znesek računa. Naročeno blago vam bomo do takrat rezervirali. Blago vam bomo poslali šele po prejemu plačila. Če v 7 dneh ne prejmemo Vašega plačila, se bo naročilo izničilo, ter izbrisalo iz evidence Vaših naročil.

8. DOSTAVNI POGOJI

Dostave so mogoče le v države, ki so članice EU. Blago dostavljajo DPD, Pošta Slovenija, GLS, UPS ali drugi logistični izvajalci na naslov, ki ga navedete. Če dostava ni mogoča, ker ustreznega blaga ni na zalogi ali če zaradi drugih razlogov pride do zakasnitve pri dostavi, vas bo BSP Plus o tem obvestil po e-pošti.

BSP Plus ne jamči za predvideni rok dostave. Rok dostave znotraj EU znaša približno 5-7delovnih dni, za dostave po Sloveniji 1-2 delovna dneva.

Če se blago med transportom poškoduje, morate transportnemu podjetju takoj prijaviti škodo in jo uveljaviti. BSP Plus ne odgovarja za morebitno krivdno vedenje tretjih oseb.

9. POSLEDICE ZAMUDE PRI DOSTAVI

BSP Plus ne prevzema odgovornosti za morebitne ovire pri dostavi na področju dobaviteljev in proizvajalcev. Če zaradi okoliščin, ki jih BSP Plus ne zastopa, dostava ali upoštevanje dogovorjenega roka dostave ni mogoče, je BSP Plus upravičen v celoti ali delno odstopiti od pogodbe. BSP Plus vas bo o tem nemudoma obvestil. V tem primeru so zahtevki za odškodnino izključeni. Če ste znesek že plačati ali je bil vaš račun že obremenjen, vam bo BSP plus ustrezne zneske v celoti in brezplačno nakazal nazaj.

10. ODSTOPNA PRAVICA / IZKLJUČITEV IZ ODSTOPNE PRAVICE

10.1 Odstopna pravica

BSP Plus vam omogoča vračilo naročenega blaga brez navedbe razlogov pod naslednjimi pogoji:

Če ste potrošnik v smislu zakona o varstvu potrošnikov in ste naročilo oddali preko naše spletne trgovine, lahko v 15 delovnih dnevih od dneva prejema dostavljenega blaga pod zakonskimi pogoji odstopite od sklenjene pogodbe ali oddane pogodbene izjave. Sobota, nedelja in prazniki ne štejejo kot delovni dnevi.

Odstopa ni treba utemeljiti. Za upoštevanje roka zadošča pravočasno vračilo blaga na naslov, ki je naveden na računu in je predviden za vračila. Pri morebitnih vprašanjih nas kontaktirajte preko elektronske pošte ali telefona. Blago, ki se vrača, mora biti pravilno zapakirano (v originalni embalaži), neuporabljeno in nepoškodovano s priloženim originalnim računom. Prosimo Vas, da nam zaradi higiene (nogavice, spodnje perilo), ki ste ga pomerili na golo kožo, ne vračate.Loparja, ki se na željo stranke napne v trgovini JPG Tennis ali pri katerem koli drugem serviserju loparjev, ni možno vrniti prodajalcu (BSP Plus), saj se z vpetimi strunami, lopar ne more več obravnavati kot nov.

Če želite preko spleta kupljene artikle zamenjati za drugo velikost, barvo ali artikel, postopajte enako kot pri vračilu blaga in nato enostavno želeni artikel ponovno naročite na www.jpg-tennis.com

Vračilo blaga in/ali preklic je treba nasloviti na:
BSP Plus, Slavko Koroša s.p.
Erjavčeva 73
2000 Maribor
Slovenija

Elektronski naslov: info@jpg-tennis.com
GSM: +386 (0)31 383 003

Obratovalni čas:
Ponedeljek-petek
09:00 do 18.00

Sobota
10:00 do 13.00

10.2 Vračilo blaga in stroški

Z vračilom blaga se nakupna pogodba za vse vrnjene izdelke prekine. Blago, ki ga je mogoče poslati v paketu, je treba vrniti v originalni embalaži. Prosimo, da pri vračilu svojega naročila uporabite obrazec za vračila / zamenjavo blaga. Denar vam bomo vrnili na Vaš transakcijski račun. Stroške pošiljanja za vračilo blaga krije kupec. Blaga oz. artiklov, ki so bili naročeni in dobavljeni izključno za naročnika, ni mogoče vrniti.

10.3 Posledice odstopa

Če po navedenih pogojih odstopite od pogodbe, vam bomo izvedena plačila vrnili takoj po prejemu vrnjenega blaga v smislu točke 8.

Denar za vrnjeno blago vam bomo vrnili na Vaš transakcijski račun. Pri plačilu po prevzemu in s predplačilom bo naša služba za stranke stopila v stik z vami in vas prosila za vaše bančne podatke. Nakupno ceno vam bomo na račun nakazali brez stroškov dostave (točka 4).

11. GARANCIJA / JAMSTVO

Za artikle, ki so na voljo v spletni trgovini, veljajo zakonska garancijska določila v kolikor izrecno ni dogovorjeno drugače.

Poleg tega je vsem napravam (napenjalci, merilci, ure, …) priložen originalni garancijski list proizvajalca in zato lahko garancijske zahtevke uveljavljate neposredno pri proizvajalcu. Iz garancije proizvajalca ni mogoče uveljavljati nobenih zahtevkov do BSP Plusa. Prosimo vas, da garancijske zahtevke iz garancije proizvajalca prijavite neposredno službi za stranke pri proizvajalcu (informacije so priložene garanciji) ali pa se obrnite na BSP Plus..

12. NADOMESTILO ŠKODE IN JAMSTVO

Blago je med dostavo kupcu zavarovano. Transportne škode morate nemudoma uveljaviti pri transportnem podjetju.

Jamstvo BSP Plusa do naročnika za škode zaradi uporabe izdelkov, kupljenih v spletni trgovini J.P.G. Tennis je izključena, v kolikor BSP Plusu oz. njegovemu zakonitemu zastopniku ali pooblaščenemu izvajalcu ni mogoče očitati škodnega, naklepnega ali malomarnega vedenja in se ob poznejši preiskavi ne izkaže drugače.

12.1 Napake

Očitne napake (tudi manjkajoče dodatke) mora kupec pisno prijaviti takoj po prejemu dostave. Druge napake, ki jih tudi po skrbnem pregledu ni bilo mogoče odkriti v tem roku, je treba pisno prijaviti takoj, najpozneje pa v treh mesecih po dostavi blaga.

12.2 Izključitev jamstva

Jamstvo ne veljajo za napake, nastale zaradi kupca, med drugim predvsem za, vendar ne izključno za, naslednje:
 • škode zaradi posega tretjih oseb;
 • zlomljen garancijski pečat;
 • nepravilno uporabo;
 • mehanske škode;
 • napačno upravljanje ali nepooblaščeni poskusi popravila s strani lastnika ali tretje osebe.

13. VARSTVO PODATKOV

Strinjate se, da lahko vaše osebne podatke, pridobljene v sklopu sklenitve pogodbe in tistih, ki nam jih daste na voljo, shranimo v naš sistem, obdelujemo in uporabljamo za čas izvajanja pogodbe (obdelava naročila in obračun). Podatki so varno shranjeni na strežniku. Osebni podatki so vsi podatki, na osnovi katerih je mogoče neposredno ali posredno prepoznati osebo, kot so npr. ime, naslov prebivališča, e-poštni naslov itd.

BSP Plus pri shranjevanju in obdelavi vaših podatkov strogo upošteva slovenski Zakon o varstvu podatkov oz., v kolikor je potrebno, Zakon o varstvu osebnih podatkov, ki velja v vaši državi. BSP Plus bo ob upoštevanju stanja tehničnih možnosti in gospodarske sprejemljivosti uvedel vse ukrepe za zagotovitev varnosti osebnih podatkov. BSP Plus bo predvsem za izvajanje svojih storitev pooblastil samo tiste zaposlene in tretja podjetja, ki so pri BSP Plusu sklenila pogodbo o varovanju podatkov.

Z veseljem vam damo informacije o vaših osebnih podatkih, shranjenih pri nas. Kadar koli nas lahko prosite, da vaše osebne podatke, shranjene pri nas, popravimo, izbrišemo in blokiramo za prihodnjo uporabo, ter prekličete uporabo vaših podatkov s strani tretjih oseb.

V namene in za trajanje obdelave, pošiljanja blaga in obdelave vračila bomo za to potrebno osebne podatke posredovali samo pooblaščenim podjetjem BSP Plusa.

14. NAPOTKI O UPORABI/IZJAVA O SOGLASJU Z VARSTVOM PODATKOV

Uporaba te spletne strani poteka po tukaj navedenih pogojih:

Uporabniki te spletne strani se strinjajo z navedenimi pravili in soglašajo, da BSP Plus v nobenem primeru ni odgovoren za vašo uporabo naše spletne strani.

Vse vsebine (besedila, slike, zvočne datoteke ter animacije in video posnetki) in oblika spletne strani J.P.G. Tennis so namenjeni izključno za osebno informiranje naših kupcev in so zaščiteni z avtorskimi pravicami. Izseke je dovoljeno kopirati, shraniti in obdelovati samo za zasebno uporabo. Za javno ali vašo poslovno uporabo, potrebujete pisno dovoljenje.

Uporaba spletne strani poteka na lastno odgovornost. BSP Plus ne prevzema nobene odgovornosti za vsebine tujih spletnih strani, na katere ste preusmerjeni preko hiperpovezave. BSP Plus se s tem izrecno distancira od vseh vsebin, vseh povezanih tretjih strani in si teh vsebin ne lasti. Ta izjava velja za vse prikazane povezave in za vse vsebine strani, do katerih vodijo povezave. Vsi podatki te ponudbe so zaščiteni z avtorskimi pravicami kot zbirke podatkov in mehanizmi za zbirke podatkov.

15. VELJAVNA ZAKONODAJA

Kot mesto izpolnitve dolžnosti, ki izhajajo iz pogodbe, velja naslov podjetja BSP Plus v Sloveniji. Pogodbo ureja slovensko pravo ob izključitvi kupnega prava ZN. Pristojno sodišče je sodišče v Mariboru. Uporabljajo se obvezna določila zakona o potrošnikih držav, znotraj EU in monetarne unije EURO.

16. SAVLATORIČNA KLAVZULA

Neučinkovitost posameznih določil teh poslovnih pogojev ne vpliva na veljavnost preostalih določil teh poslovnih pogojev. Pogodbeni partnerji so dolžni sprejeti novo določili, ki bo še najbližje namenu neveljavnega določila.

Naslovi določil v teh prodajnih pogojih so namenjeni samo za preglednost in jih ni dovoljeno uporabljati za njihovo interpretacijo.

Nadaljuj
Informacije

Najboljše cene ponuja J.P.G. Tennis
Splošni pogoji poslovanja
Informacije o pošiljanju
Zamenjava/vračilo izdelkov
Varovanje osebnih podatkov
Napenjanje loparjev
O nas
SPONZORSTVO IGRALCEV TENISA

Skrb za stranke

Kontakt
Vračila
Zemljevid strani
Dodatki

Blagovne znamke
Darilni boni
Akcijska ponudba

Račun

Račun
Zgodovina naročil
Seznam želja
e-novice